Fysiurgisk Hesteterapi

Massage

Massage løsner muskelspændinger, blødgør muskulaturen, forbedrer blodcirkulationen, øger/forebygger elasticiteten i musker og sener og frigiver affaldsstoffer.

Er musklerne spændt, kan det have betydning for hestens bevægelse og præstation. 

Ledmobilisering

Ledmobilisering er IKKE kiropraktik eller andre manipulationsformer. Ledmobilisering er en blidere teknik og jeg flytter ikke direkte på led og knogler, men via påvikriningen på knoglerne, afspændes relationerne mellem dem og normaliserer bevægelsen og sænker eventuelle restriktioner.

Kranio Sakral Terapi

Kranio Sakral Terapi (KST) er en blid dybdegående afbalanceringsteknik. KST genopretter balancen og bevægeligheden i det påvirkede område.

KST kan bruges overalt på hestens krop og har en afspændende effekt på muskler, sener og ledbånd. Ud over at påvirke kranieknoglerne, arbejdes der også på de tværstrukturer, der forhindre bindevævet i at glide frit.  


Før og efter besøget


Hesten skal være tør og ren inden ankomst. Jeg vil typisk se den gå på lige og buet spor, enten i ridehus, bane eller på vej. Det er derfor vigtigt, der er en person tilstede, der kan trække hesten og som kan svare på diverse spørgsmål.


Det anbefales, at hesten holder fri min. 24 timer efter et besøg.   

Hvornår kan din hest ikke få Fysiurgisk hesteterapi? 


  • Hvis hesten er drægtig.
  • Hesten er under påvirkning af medicin (kontakt mig inden).
  • Ved  akut inflammation, feber eller infektion.
  • Ved nogle typer af hudproblemer eller cancer.
  • Forud for konkurrencer.